TrosKompas Oeuvre Award 2019 voor Gerard Joling
zondag 15 december 2019

TrosKompas Oeuvre Award 2019 voor Gerard Joling

De TrosKompas Oeuvre Award 2019 is voor Gerard Joling. De zanger nam zaterdag, aan de vooravond van zijn 35-jarig artiestenjubileum, de prijs in ontvangst op het podium van het Muziekfeest van het Jaar.

Joling kreeg de Award uit handen van zijn 90-jarige moeder Janny, wat hem zichtbaar ontroerde. Het Muziekfeest van het Jaar vond voor de derde keer plaats in Ziggo Dome Amsterdam en is op oudejaarsavond om 23.05 uur te zien bij AVROTROS op NPO 3.

De jury van de TrosKompas Oeuvre Award bestaat uit AVROTROS-diskjockey Daniël Dekker, Paul Siteur van Sterren NL en Edger Hamer, hoofdredacteur van TrosKompas. Hun juryoordeel luidt: ‘Gerard Joling is, zoals de Britten het zo mooi zeggen, ‘larger than life’. Met zijn unieke, nog immer glasheldere stemgeluid, zijn manier van performen die meer dan over de top is en zijn altijd aanwezige humor en zelfspot, is hij een persoonlijkheid waar niemand om heen kan en wil. Als geen ander weet hij zijn talenten onder de aandacht van het publiek te brengen. Of dat nu is als solozanger, als een van de Toppers, als presentator, vlogger of als slimme marketingstrateeg.’

Bron: AVROTROS/BM

Bericht delen