Dinsdag 16 januari 2018

TROS gaat door met afgeschreven Una Voce Particolare

Ernst Daniël Smid is dolblij. Zijn doodgewaande kindje Una Voce Particolare lijkt gered. De TROS heeft de onlangs nog door de NCRV afgeserveerde talentenjacht voor operazangers omarmd en wil het nog dit najaar nieuw leven inblazen. “Dit is supergaaf!,” aldus Smid in het AD.

De NCRV had net de stekker getrokken uit de talentenjacht. “Het is me gewoon afgepakt,” reageerde de operazanger toen boos en verdrietig. Inmiddels voeren blije emoties de boventoon bij Smid. Volgens hem heeft SNP Holding het programma al ingetekend voor september. “Dit is supergaaf. Het gaat gewoon gebeuren! Ik hoorde de laatste tijd al van steeds meer mensen dat ze niet begrepen waarom het programma weg is. Dan antwoordde ik altijd een beetje cynisch: ‘Omdat jullie ouderen zijn en niet sms’en’.”

“Wij willen het heel graag hebben,” bevestigt een woordvoerder van de TROS. “Una Voce ligt goed bij onze achterban.” Ze geeft aan dat het in 2005 niet de keuze van de omroep was te stoppen met het programma. “Door de netprofilering konden wij alleen nog op Nederland 1 uitzenden. Wij moesten het loslaten. Het bleef op Nederland 2, maar bij een andere omroep.”

Bron: AD

Bericht delen