Dinsdag 16 januari 2018

TROS brengt jeugdserie Caps Club

Bijna twee jaar liep Lucille Werner met het idee rond om een serie te maken waarin de hoofdrol is weggelegd voor iemand met een handicap. Met de jeugdserie Caps Club, die vanaf zondag 1 september te zien is bij de TROS op Zapp, komt haar droom uit.

In het stadje Hughevliet woont Tom (Cappie) samen met zijn vader Sjoerd, die rechercheur is bij de politie. Cappie is bijna blind, maar zijn overige zintuigen zijn sterk ontwikkeld. Hij herkent alle geuren en zijn gehoor is superscherp. Samen met zijn goede vriendin Sam de Graaff ontdekt Cappie een vervallen boomhut. Ze besluiten meteen dat dit hun geheime plek wordt. Cappie en Sam richten samen met uitvinder Siggy, goochelaar Ruben en de mooie Charlotte een club op: Caps Club. Siggy heeft de boomhut voorzien van allerlei gadgets en handigheidjes.

Vooral de lift is erg belangrijk. Zo kan Siggy met zijn rolstoel in de hut komen. In de boomhut ontdekken ze een geheim luik waarachter ze een vreemd apparaat en zes oude speelkaarten vinden. Onderwijl vinden er in het hele land allerlei vreemde gebeurtenissen plaats die de politie voor een raadsel stelt. Als de vijf kids erachter komen dat de getallen op de speelkaarten verwijzen naar de data van de vreemde gebeurtenissen, ontstaat er een spoor. Een spoor dat hen zal leiden naar de ontrafeling van het Mysterie van de Schoppen Heer.

Naast Daan de Groot (Cappie), Eefje Paddenburg (Sam), Jermain de Deugd (Siggy), Timo Verbeek (Ruben) en Leonie Elbert (Charlotte) nemen onder anderen Leontine Borsato, Leona Philippo, Raymond Thiry, Vincent Moes en Mike Libanon de personages voor hun rekening.

Caps Club is een samenwerking tussen Lucille Werner Foundation, TROS, BINGfilm & TV en is mede mogelijk gemaakt door NSGK (Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind).

Bron: TROS

Bericht delen