Article header image

TowelTV beschuldigt Pieter Storms

Het format The Line waarover Pieter Storms vorige week in De Telegraaf sprak en dat hij met productiebedrijf Flare Madia op de recente MIPTV aanbood, zou volgens TowelTV.com al lang onder dezelfde naam door hen worden gemaakt. Dit meldde het online tv station vrijdag in een persbericht.

Geert Doek, oprichter van TowelTV.com: “We willen niemand beschuldigen, maar het is natuurlijk wel heel toevallig dat we beide hetzelfde programma hebben bedacht. Zelfs de naam en de gebruikte kleuren in hun brochure zijn identiek”. TowelTV.com zendt het programma sinds een paar weken uit. Doek: “Als Storms nog een pilot aflevering of een paar tips nodig heeft, mag hij ons natuurlijk altijd bellen.”

Dat deed Storms, vertelt hij aan Broadcast Magazine. “Ik heb Geert Doek inmiddels even gesproken en hem verteld dat ik het niet leuk vond om voor dief te worden uitgemaakt. Wij zijn al zo lang bezig met dit format en hebben anderhalf jaar geleden al proefopnamen gemaakt en het logo gedeponeerd. Dat is trouwens heel anders dan het logo van TowelTV. Het idee komt voort uit een programma dat ik vroeger gemaakt hebt, Noorderbreedte Oosterlengte, waarin we in een rechte lijn naar een bepaalde coördinaat op de kaart van Nederland liepen. Daar borduren we met dit format op door. Maar er zijn zoveel programma’s ‘in die lijn’. TV West had ook zoiets, waarbij een verhalenvertelster langs een bepaalde lijn loopt. Uiteindelijk heb ik Geert Doek uitgenodigd om met zijn kornuiten langs te komen bij Flare Media, om over nieuwe programmaideeën te praten.” We kunnen dit verhaal dus afdoen als een Storm in een glas water…

Bron: Broadcast Magazine

Bericht delen