dinsdag 16 januari 2018

Tonny Eyk en Jan Molenaar erelid Buma/Stemra

Buma/Stemra heeft besloten het erelidmaatschap toe te kennen aan Tonny Eyk en Jan Molenaar. Beiden ontvingen uit handen van bestuursvoorzitter Leo de Wit een oorkonde en gouden speld. Het besluit is genomen op basis van hun bijzondere verdiensten voor Buma/Stemra en het Nederlandse Lied.

Eyk was gedurende bijna 30 jaar lid van de Vaste Commissie Plagiaat en circa 20 jaar bestuurslid van de Stichting Sociaal Fonds Buma. Hij schreef honderden composities, onder (veel) meer de tunes van Top Pop, Studio Sport, AVRO’s Weekend Kwis, het repertoire voor Van Kooten en de Bie, muziek voor de film Nummer 14 over Johan Cruijff, de hits van Kinderen voor Kinderen en vele televisieseries waaronder De Stille Kracht, De Zevensprong en Hollands Glorie. Hij ontving al vele onderscheidingen, waaronder Edisons, een gouden harp (1981) en in 1996 werd hij benoemd tot Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw. In 1999 kreeg hij de onderscheiding voor Leadermuziek TopPop, Beste AVRO Programma 20e eeuw. In 2004 Beste TV-Tune Nationaal AVRO Radio 2 (Studio Sport). In opdracht van Buma/Stemra schreef Eyk ‘Het Vergeten Hoofdstuk’ over het Nederlandse Variété.

Jan Molenaar geniet als dirigent faam in binnen en buitenland, hij was van juni 1979 tot mei 2006 aan de organisatie verbonden als bestuurslid van Buma. Molenaar heeft zich gedurende deze periode zeer betrokken getoond bij de bescherming van het auteursrecht en de ontwikkeling van het Nederlandse muziekproduct.

Bron: Buma/Stemra/Broadcast Magazine

Bericht delen