Tom Kleijn naar Brandpunt
woensdag 17 januari 2018

Tom Kleijn naar Brandpunt

Verslaggever Tom Kleijn gaat per 1 oktober aan de slag voor Brandpunt (KRO-NCRV). Hij wordt één van de anchors van het journalistieke reportageprogramma. Kleijn komt van Nieuwsuur waarvoor hij enkele jaren VS-correspondent was en veel reportages in Irak en Afghanistan maakte.

In 2008 won hij een Emmy Award voor de reportage Hunting for Taliban en in 2015 maakte hij een spraakmakend interview met president  Assad van Syrië. Eerder werkte hij voor TweeVandaag en NOVA. Kleijn zegt blij te zijn met zijn overstap. “Brandpunt is een programma met een lange geschiedenis en staat in een journalistieke traditie die goed bij me past. Het gaat om betrokken journalistiek en het programma bevindt zich op het snijvlak en actualiteit en achtergrond. Ik krijg de kans me onder te dompelen in werelden waar ik nieuwsgierig naar ben en daarover lange reportages te maken. Ik kijk er naar uit.”

Hans Laroes, hoofdredacteur journalistiek bij KRO-NCRV, ziet in Kleijn een waardevolle aanvulling voor het team van anchors bij Brandpunt. “Tom hoort bij de avontuurlijk-journalistieke koers van het nieuwe Brandpunt. De verslaggever als onbevangen, nieuwsgierige journalist op zoek naar het echte verhaal. In staat dat helder, mooi en filmisch te vertellen. Hij ervaart en ondergaat dingen en maakt kennis met voor hem of haar fascinerende werelden. Ik denk dat Tom daarbij uitstek geschikt voor is. We vinden het een eer dat hij voor Brandpunt wil gaan werken.”

Brandpunt is vanaf morgen wekelijks op dinsdag om 20.25 uur op NPO 2 te zien. Vanaf 2018 gaat het programma twee keer per week uitzenden, op de dinsdag en donderdag rond de klok van half negen.

Bron: KRO-NCRV/BM

Bericht delen