Tom Dumoulin, Frans Lanting en Naomi Klein in College Tour
Woensdag 17 januari 2018

Tom Dumoulin, Frans Lanting en Naomi Klein in College Tour

Tom Dumoulin, Frans Lanting en Naomi Klein zijn de eerste drie gasten in het nieuwe seizoen van College Tour. Dat maakte Twan Huys bekend. De andere gasten worden in de loop van de dag bekendgemaakt op de Facebook-pagina van College Tour. Van de drie gasten verschijnt een bedekte foto op de Facebook-pagina. Door elke reactie of like verschijnt er een stukje van de foto van de gasten. Het gaat om een komiek, een artiest en een beroemde kok.

2017 is het jaar van wielrenner Tom Dumoulin. Hij won de Giro d’Italia en werd wereldkampioen wielrennen tijdens de individuele tijdrit in het Noorse Bergen. En alsof het nog niet genoeg was, werd hij ook benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau en tot Limburger van Verdienste. In College Tour blikt de vlinder van Maastricht terug op het meest succesvolle jaar van zijn carrière tot nu toe. Opname: 28 november in Maastricht, uitzending: vrijdag 1 december/

Frans Lanting is een wereldberoemde natuurfotograaf. Hij werd geboren in Nederland, maar woont al jaren in het Amerikaanse Santa Cruz. Lanting reisde voor zijn werk de hele wereld rond en fotografeerde bijna alle dieren en natuurfenomenen die er bestaan. Als ambassadeur van WNF maakt Lanting zich hard voor de toekomst van onze planeet. Naar eigen zeggen werkt Lanting op het snijvlak van natuurfotografie, wetenschap, journalistiek en kunst. Zijn werk wordt gepubliceerd in tijdschriften als National Geographic en in zijn eigen boeken. Zijn nieuwste boek ‘Into Africa’ verschijnt binnenkort.  Opname:27 oktober in Rotterdam, uitzending: vrijdag 10 november.

Naomi Klein is een Canadese journaliste en activiste. Klein maakte in 1999 haar debuut met het boek No Logo. Het werd direct een wereldwijde bestseller. Over haar laatste boek This Changes Everything maakte ze samen met haar man, filmmaker Avi Lewis, een gelijknamige documentaire. Deze zomer bracht Klein haar nieuwste boek Nee is niet genoeg uit, waarin ze vertelt waarom Donald Trump in het Witte Huis volgens haar een gevaar is voor de wereld. Opname: 28 oktober in Amsterdam, uitzending: 17 november.

Bron: NTR/BM

Bericht delen