Dinsdag 16 januari 2018

Toekomst Beeld en Geluid Awards onzeker

Of de Beeld en Geluid Awards blijven voortbestaan na het eerste lustrum afgelopen maandag, is nog niet zeker. In tegenstelling tot RTL en SBS verleende de NPO voor het eerst geen steun aan de vakprijzen voor de hoogst gewaardeerde Nederlandse tv-programma’s en multimediaconcepten en de beste tv-acteur en -actrice, terwijl de publieke omroep traditioneel wel de grote winnaar is.

Een teken aan de wand voor de financiële zorgen die Jan Müller, directeur van de organiserende stichting Beeld en Geluid, heeft ten aanzien van de toekomst van de prijzen. “Vanwege de bezuinigingen had de NPO dit jaar geen budget om ons te steunen. En die steun is wel hard nodig, want zonder geld geen Beeld en Geluid Awards. Je moet alles bij elkaar qua kosten toch denken aan een ‘ton plus’. We zijn dit jubileumjaar heel veel dank verschuldigd aan onder andere United, Switch, Ampco en Heuvelman, maar het is natuurlijk maar de vraag of dat blijft voortduren.”

Er werden maandag in totaal tien prijzen uitgereikt, inclusief de Beeld en Geluid Oeuvre Award aan Ireen van Ditshuyzen. Ze kreeg de prijs van haar voorganger André van Duin, die het juryrapport van enkele hilarische kanttekeningen voorzag. Grote winnaars waren ook VARA’s Den Uyl en de Affaire Lockheed – zowel hoofdrolspeler Joop Keesmaat als Catherine ten Bruggencate werden onderscheiden als beste acteur en beste actrice – en The Voice of Holland. De talentenshow won in de categorie Multimedia en het onderdeel ‘The Blind Auditions’ zegevierde in de categorie Amusement. Kijk hier voor een overzicht van de winnaars.

Bron: Broadcast Magazine

Bericht delen