woensdag 17 januari 2018

TMG noemt bod Talpa ‘ongevraagd en onrealistisch’

Telegraaf Media Groep heeft kennis genomen van het biedingsbericht waarmee Talpa een formeel openbaar bod op TMG uitbrengt, vlak voor het verstrijken van de aanmeldingstermijn van het door TMG gesteunde en aanbevolen bod van Mediahuis en VP Exploitatie.

Na eerste bestudering van het bod van Talpa handhaaft de Raad van Commissarissen, tevens tijdelijk belast met het bestuur van TMG, zijn aanbeveling en steun voor het bod van Mediahuis en VP Exploitatie vanwege de overtuigende strategie, de dealzekerheid van het bod, de faire en zekere prijs en de niet-financiële voorwaarden zoals toegelicht in het op 19 april gepubliceerde Position Statement van TMG.

Bij bestudering van het bod van Talpa heeft de Raad van Commissarissen moeten vaststellen dat het bod van Talpa niet wezenlijk veranderd is ten opzichte van eerdere indicatieve voorstellen van Talpa, en daarmee, zoals eerder aangegeven, niet realistisch is.

TMG constateert dat de voorwaarden en de strategische en non-financiële aspecten van het bod van Talpa onduidelijk en onuitgewerkt zijn. Verder zijn deze voorwaarden in veel opzichten materieel onvoldoende en niet in het belang van TMG, de toekomst van haar onderneming en haar stakeholders. Zo wordt door Talpa geen inzicht geboden in de strategische intenties ten aanzien van de kernactiviteiten van TMG. Evenmin wordt inzicht geboden in de samenstelling van het bestuur en de raad van commissarissen van TMG na eventuele gestanddoening.

Een voorwaarde van het bod van Talpa is dat tenminste 50 procent van de aandelen en certificaten in TMG aan Talpa wordt overgedragen. Nu Mediahuis en VP Exploitatie wederom hebben bevestigd hun belang van 60 procent in TMG niet aan Talpa te zullen verkopen, kan deze voorwaarde bij voorbaat niet worden vervuld. Talpa kan daardoor geen meerderheidsbelang in TMG verwerven.

Bron: TMG/BM

Bericht delen