Article header image

TMG mocht wél tv-gids maken

TMG Landelijke Media heeft een klinkende overwinning behaald in de strijd om de programmagegevens. De uitgever van onder meer De Telegraaf is door het Amsterdamse gerechtshof op alle punten in het gelijk gesteld in de al jaren spelende procedure. Dat meldt Marcel Frost op de site van De Telegraaf.

De uitgever moest in 2012 stoppen met het uitgeven van een eigen tv-gids na een kort geding dat was aangespannen door de omroepen. De rechtbank oordeelde destijds nog dat de gegevens beschermd waren door de geschriftenbescherming (onderdeel van de Auteurswet) en niet zonder toestemming mochten worden gepubliceerd.

Uit het arrest van dinsdag blijkt dat De Telegraaf wél een eigen programmablad mocht uitgeven. In een tussenarrest van mei vorig jaar was TMG al op een aantal punten in het gelijk gesteld. Met dit eindarrest is tevens het in 2012 opgelegde publicatieverbod van tafel.

TMG-woordvoerster Jacqueline Hekkers zegt: “Het arrest bevestigt dat TMG destijds volledig gerechtigd was om een tv-gids te publiceren. Nu het publicatieverbod is opgeheven gaan we bekijken hoe we deze mogelijkheid kunnen benutten.”

Een zegsvrouw van de NPO laat weten dat de organisatie kennis heeft genomen van de uitspraak. “We gaan het vonnis bestuderen.”

Bron: De Telegraaf

Bericht delen