TMG: dalende opbrengst en een kleine winst
woensdag 17 januari 2018

TMG: dalende opbrengst en een kleine winst

De Telegraaf Media Groep (TMG) heeft in 2016 voor het eerst in drie jaar weer winst gemaakt. Dat blijkt uit voorlopige jaarcijfers die het mediaconcern vandaag publiceert. Het positieve nettoresultaat van 1,6 miljoen euro is voor het grootste deel toe te schrijven aan eenmalige meevallers.

Door de gebeurtenissen rond de overname van het concern is er voor TMG een buitengewone situatie ontstaan. Op grond daarvan is besloten om de volledige goedgekeurde jaarrekening en het jaarverslag later te publiceren. In verband hiermee wordt ook de Algemene Vergadering van Aandeelhouders (AVA) die voor 19 april 2017 stond gepland, uitgesteld.

TMG verdiende vorig jaar 4,3 miljoen euro aan de verkoop van Sky Radio, dat nu is ondergebracht in een samenwerkingsverband met Talpa. Verder had TMG een belastingmeevaller en beginnen reorganisaties uit 2014 en 2015 zich uit te betalen. Zonder deze factoren zou het bedrijf een verlies lijden van bijna zes miljoen euro.

In een korte toelichting op de jaarcijfers over 2016 wordt de daling van de omzet vooral toegeschreven aan de lagere inkomsten uit advertenties in de kranten en tijdschriften. De inkomsten uit advertenties zakten met bijna 15procent naar € 97,2 miljoen. Ook de inkomsten uit abonnementen daalden met 2,9 procent.

Bron: TMG/BM

Bericht delen