Woensdag 17 januari 2018

TMG blijft bij bod Mediahuis en VP Exploitatie

Telegraaf Media Group (TMG) heeft kennis genomen van het persbericht van Talpa van gisteravond met daarin een verhoging van het voorgenomen bod naar 6,50 per aandeel en het persbericht van Mediahuis en VP Exploitatie van vanochtend waarin het consortium bevestigt dat haar belang strategisch is en niet aan Talpa zal worden verkocht. Dat meldt TMG in een persbericht

TMG en het consortium lieten gisteren al weten dat het voorgenomen bod van Talpa geen kans van slagen heeft vanwege het 59%-belang van het consortium, dat steeds uitdrukkelijk heeft aangegeven dat het hogere biedingen van Talpa niet wil overwegen. Het consortium heeft dit vanochtend opnieuw bevestigd. Het gisteravond door Talpa verhoogde bod verandert niets aan deze situatie. Het staat Talpa ook nu, nadat TMG en het consortium het Merger Protocol hebben ondertekend, vrij om overeenstemming te bereiken met (leden van) het consortium.

De Raad van Commissarissen, die tijdelijk is belast met het bestuur van TMG, bevestigt de aanbeveling en steun voor het bod van het consortium vanwege de overtuigende strategie van het consortium in combinatie met TMG, de dealzekerheid en de faire prijs.

Bron: TMG/BM

Bericht delen