Titel en startdatum vervanger DWDD nog onbekend
Maandag 02 april 2018

Titel en startdatum vervanger DWDD nog onbekend

Recent meldde de NPO dat Margriet van der Linden het nieuwe gezicht wordt van de vooravond van NPO 1. Haar nieuwe talkshow van KRO-NCRV zou vanaf eind april/begin mei te zien zijn op de plek van De Wereld Draait Door (BNNVARA) van presentator Matthijs van Nieuwkerk, die vorig jaar heeft aangegeven dat hij minder uitzendingen wil maken.

De Wereld Draait Door keert in het najaar terug. Nu blijkt dat het programma met Margriet van der Linden mogelijk pas half mei kan beginnen. Ook is er nog steeds geen titel bekend. Producent Human Factor, bekend van Zondag met Lubach, gaat het programma voor KRO-NCRV maken. Eindredacteur Nico Arends zegt in Het Parool dat de makers ‘uitgebreid de tijd willen nemen voor de voorbereidingen’.

Van dinsdag 3 tot en met donderdag 26 april is Tijd voor MAX vier weken lang niet om 17.00 uur, maar om 19.00 uur te zien op NPO 1. Van 30 april tot en met 4 mei staan op het tijdstip van De Wereld Draait Door programma’s over het vijfjarige koningschap van Willem-Alexander in het schema. Wat NPO 1 de week daarna in de vooravond wil uitzenden blijft nog onduidelijk.

”Met de komst van Margriet van der Linden bieden we onze kijkers het hele jaar door om 19.00 uur op NPO 1 een actuele rubriek rond thema’s als cultuur, media, sport, wetenschap en politiek”, zei Frans Klein, directeur televisie NPO, kortgeleden. “De keuze is op de show van Van der Linden gevallen omdat dit programma verrassend en origineel is. Zij is een uitgesproken personality: scherp, grappig en uitdagend, zoals we haar kennen uit MolTalk.”

De kijkers zullen echter nog even geduld moeten hebben.

Bron: BM

Bericht delen