Thrillerserie op NPO 1 in de zomer van 2020
zaterdag 13 april 2019

Thrillerserie op NPO 1 in de zomer van 2020

De publieke omroep komt met een nieuwe, dagelijkse dramaserie van 25 afleveringen van elk drie kwartier op de vroege avond van NPO 1. De thrillerreeks wordt in 2020 in de zomerluwte uitgezonden.

Over de inhoud wil de NPO nog niks kwijt, maar insiders spreken van een spannend familiedrama waarin een moord moet worden opgelost. Het plot heeft een kop en een staart, dus het betreft geen ‘soap’. ‘De serie is bedoeld voor de vooravond en vertelt een afgerond verhaal in 20 tot 25 afleveringen’, zo is te lezen in een document, in bezit van de site van het AD, waarin de NPO de Nederlandse producenten vorig jaar uitdaagde met het beste inhoudelijke voorstel aan te kloppen.

Stepping Stone Producties zou de pitch hebben gewonnen. Creatief directeur Jasper van der Schalie wilde nog geen commentaar geven. Omroep KRO-NCRV brengt de serie dagelijks waarschijnlijk om 19.00 uur op de buis, dat is het tijdslot van De Wereld Draait Door en Margriet van der Lindens M. Deze talkshows zijn dan met zomerstop.

De NPO zet sinds kort hoger dan ooit in op drama. Met Suzanne Kunzeler heeft de publieke omroep zelfs een eigen genrecoördinator in huis.

Bron: AD/BM

Bericht delen