Thierry Baudet zegt live interview in EenVandaag op laatste moment af
zaterdag 13 maart 2021

Thierry Baudet zegt live interview in EenVandaag op laatste moment af

Een paar uur voor het live interview in de uitzending van EenVandaag, heeft Forum voor Democratie-lijsttrekker Thierry Baudet afgezegd. Dat heeft zijn woordvoerder zaterdag laten weten.

Afgelopen week ontving EenVandaag in de studio lijsttrekkers van partijen die niet deelnemen aan het EenVandaag Verkiezingsdebat, zodat ook zij hun standpunten konden laten horen. Zaterdagavond om 18.20 uur zou het de beurt zijn aan Baudet.

Als reden voor het afzeggen noemt zijn woordvoerder dat Baudet, na het optreden bij RTL-talkshow Jinek afgelopen donderdag, ‘even geen behoefte meer heeft aan dit soort programma’s’. Ook de invloed van een uitzending op de veiligheid van de FVD-lijsttrekker speelt mee, voegt de woordvoerder daaraan toe.

‘Enorm teleurstellend’
Hoofdredacteur René van Brakel noemt het ‘enorm teleurstellend’ dat Baudet, enkele uren voor de uitzending, het interview afzegt. “Alle andere politici die we hebben uitgenodigd, namen wel deel aan de interviewreeks met lijsttrekkers, of hebben toegezegd voor het debat van aanstaande maandag.”

Hij vervolgt: “Baudet zegt dat hij na zijn optreden bij Jinek geen behoefte heeft aan meer van dit soort programma’s, maar EenVandaag is een actualiteitenprogramma, geen talkshow. Ook is er geen column van een cabaretier of een andere politicus met wie hij in debat hoeft.”

Onderzoek EenVandaag Opiniepanel
Juist in deze verkiezingstijd zouden politici niet moeten weglopen voor een kritisch vraaggesprek, vindt Van Brakel.

“Het is treurig dat Baudet dat wel doet. Met het EenVandaag Opiniepanel hebben we onderzoek gedaan onder kiezers en geven we weer hoe zijn achterban, en alle kiezers, denken over de standpunten van Forum voor Democratie en het optreden van Thierry Baudet.”

Bron: EenVandaag/BM
Foto: NOS

Bericht delen