Dinsdag 16 januari 2018

Thema-avond IS L’AMOUR bij NTR

De NTR zendt zaterdag IS L’AMOUR uit. Een uitzending over geloof, liefde en seks. Joost Karhof en Naeeda Aurangzeb praten met jongeren en volwassenen over geloof, liefde en seks. Gasten zijn onder anderen Arie Boomsma en islamitisch raadsman Badr Youyou.

De thema-avond op Nederland 3 voert de kijker langs persoonlijke verhalen van mannen en vrouwen, meisjes en jongens die openlijk praten over de liefde. Maar ook over seks. Trouwen met een meisje dat geen maagd meer is? “Ik trap haar weg…,” zegt een jongen op een Marokkaans feest terwijl hij zelf de ene na de andere vrouw trots versiert. Die dubbele moraal wordt in de uitzending ter discussie gesteld.

De NTR liet voor het programma onderzoek doen door MCA Communicatie. Zij vroegen moslims en niet-moslims naar hun mening over partnerkeuze, liefde en seksualiteit. Eén van de uitslagen laat zien dat seks voor het huwelijk ook voor vijftig procent van de moslims best bespreekbaar is. Ook al moet er dan wel sprake zijn van een serieuze relatie. Ruim driekwart van de niet-moslims maakt het allemaal niet uit. En in de stelling dat homoseksualiteit een ziekte is herkent bijna een derde van de moslims zich tegenover vier procent van de niet-moslims. De volledige onderzoeksuitslagen zijn vanaf morgen te vinden op www.ntr.nl/islamour. 

Bron: NT/Broadcast Magazine

Bericht delen