Dinsdag 16 januari 2018

Thema-avond over cyberpesten op NPO 3

Voor de derde keer slaan BNN en KRO de handen ineen om het probleem van pesten aan de kaak te stellen. In Dag tegen Cyberpesten: The Cyberbully praten Arie Boomsma en Jan Versteegh met jongeren die gepest worden via het internet. Cyberpesten gaat verder daar waar gewoon pesten ophoudt.

Dat is ook te zien in de korte film The Cyberbully die voorafgaand aan het studiogesprek wordt uitgezonden. In deze thriller gebasseerd op ware gebeurtenissen krijgt de tiener Casey Jacobs te maken met een cyberstalker.

Uit onderzoek van BNN en KRO van vorig jaar blijkt dat pesten via internet steeds vaker voorkomt en dat de impact op het leven van gepeste scholieren vele malen groter is dan bij ‘gewoon’ pesten. Opmerkingen en foto’s verspreiden zich online razendsnel, zijn voor iedereen zichtbaar en gaan nooit meer weg. In Dag tegen Cyberpesten: The Cyberbully vertellen scholieren die gepest worden via internet hun verhalen aan Boomsma en Versteegh.

Ook bekende Nederlanders worden niet ontzien op internet en social media. In de uitzending komt het fenomeen ‘haattweets’ aan bod. Verschillende bekende Nederlands lezen deze nare twitterberichten die ze hebben gekregen voor.

Dag tegen Cyberpesten: The Cyberbully van BNN en KRO is dinsdag 3 maart om 20.25 uur te zien op NPO 3.

Bron: KRO

Bericht delen