Woensdag 17 januari 2018

The Passion gaat naar Leeuwarden

Leeuwarden vormt het decor voor de zevende editie van The Passion. De paasvertelling wordt op donderdag 13 april uitgezonden door de EO. Wie komend jaar de hoofdrollen spelen is nog niet bekend.

“Leeuwarden heet The Passion van harte welkom!”, aldus burgemeester Fred Crone in een reactie. “We slaan met Provincie Fryslân en de gezamenlijke Leeuwarder kerken de handen ineen om publiek en televisiekijkend Nederland in 2017 te ontvangen op het Wilhelminaplein. Dit plein vormt een fantastische decor voor het bijzondere verhaal van de laatste uren van Jezus.” Ieder jaar kijken er ruim 3 miljoen mensen naar de live-uitzending.

EO-directeur Arjan Lock: “The Passion heeft in zijn bestaansgeschiedenis een steeds diepere betekenis gekregen voor heel veel mensen. Dat komt omdat The Passion scherp afsteekt tegen de tijdgeest die aan het veranderen is. In tijden van verwijdering en polarisatie is het verhaal van Jezus een verhaal van verbinding en hoop.”

KRO-NCRV Mediadirecteur Taco Rijssemus: “Friezen zijn van oudsher trotse mensen. Ik ben trots op The Passion, het evenement dat saamhorigheid brengt. En dat hebben we hard nodig, zeker in deze tijd van tegenstellingen. Tussen jong en oud. Tussen stad en platteland. Wij brengen het eeuwenoude verhaal van verbinding dit jaar met een Fries tintje vanuit Leeuwarden.”

Bekijk hier de aankondiging.

Bron: EO/Broadcast Magazine

Bericht delen