Teun van de Keuken vertrekt bij Keuringsdienst van Waarde
maandag 2 januari 2023

Teun van de Keuken vertrekt bij Keuringsdienst van Waarde

Teun van de Keuken stopt na twintig jaar met het programma Keuringsdienst van Waarde. De tv-presentator legt in een column in de Volkskrant uit dat hij meer tijd wil vrijmaken voor andere dingen.

Van de Keuken noemt het programma, waarin de productie van voedsel en andere consumentenproducten onder de loep wordt genomen, “een van de mooiste televisieprogramma’s van Nederland”. Toch heeft de presentator besloten met het programma te stoppen.

“Ik heb nog meer te doen voor ik officieel stokoud ben”, schrijft hij. Hij wijst onder meer op het podcastbedrijf Meer van Dit dat hij samen met Guusje de Vries en Gijs Groenteman heeft opgericht. “Ik wil boeken en kookboeken schrijven en nieuwe korte televisieseries of documentaires maken over zaken die ik echt belangrijk vind.” Naar eigen zeggen heeft hij daar vaak geen energie meer voor nadat hij ’s avonds na opnames weer uit de auto stapt.

De 51-jarige presentator heeft daarom besloten uit zijn comfortzone te stappen en te stoppen met het presenteren van Keuringsdienst van Waarde. Van de Keuken stopt ook met het tv-programma Pointer, om zijn “agenda en hoofd leeg te maken”. De presentator dankt verder KRO-NCRV voor de fijne samenwerking en begint “met een beetje pijn, veel angst, maar ook ontzettend veel goede zin aan een ongewisse toekomst.”

Bron: Nu.nl/BM
Foto: KRO-NCRV

Bericht delen