Televizier hoeft Roddelpraat niet te laten meedingen naar prijs
maandag 6 september 2021

Televizier hoeft Roddelpraat niet te laten meedingen naar prijs

De Televizier-organisatie is niet verplicht om Roddelpraat weer te laten meedingen naar de Televizier-Ster voor Online-Videoserie. Dat heeft de rechtbank Midden-Nederland maandag beslist. De rechter stelt wel dat Televizier ‘onzorgvuldig’ heeft gehandeld.

Programmamakers Jan Roos en Dennis Schouten stapten naar de rechter, omdat Roddelpraat volgens hen onrechtmatig van de lijst was gehaald. Het programma werd door Televizier uit de selectie van de Televizier-Ster gehaald nadat de presentatoren eerder te horen kregen dat ze mochten meedingen als ze genoeg voorkeursstemmen kregen.

Televizier besloot Roddelpraat ondanks voldoende voorkeursstemmen alsnog uit te sluiten, omdat het groepen in de samenleving zou beledigen. Roos en Schouten sommeerden de Televizier-organisatie daarop het programma weer op te nemen in de selectie, maar dat gebeurde niet. Daarom stapten ze naar de rechter.

‘Hoewel Roos en Schouten gelijk hebben dat de organisatie van de Televizier-Ster online videoserie onrechtmatig handelde, betekent dat niet dat het programma Roddelpraat alsnog moet worden toegelaten tot de verkiezing’, luidt de uitspraak.

De organisatie mag deelnemers uitsluiten, maar de rechter noemt de manier waarop dit is gegaan ‘onzorgvuldig’. Dat betekent echter niet dat Roddelpraat terug op de lijst moet worden geplaatst. Dat komt doordat niet vast is komen te staan dat de uitsluiting van de verkiezing schade voor de programmamakers tot gevolg heeft gehad.

Zowel Schouten en Roos als Televizier wilden snel een beslissing en daarom kwam de rechter maandag alleen met een besluit. De uitwerking van het oordeel volgt over twee weken.

Bron: Nu.nl/BM

Bericht delen