Article header image

Televisie- en theatervrouw Mary Michon overleden

Programmamaker, schrijver en actrice Mary Michon is na een kortstondig ziekbed op 71-jarige leeftijd gisteren overleden in haar woonplaats Amsterdam.

Dertig jaar lang, vanaf eind zeventiger jaren tot 2000, werkte Michon als televisiemaker bij de IKON. In deze periode maakte ze programma’s als Een spannend bestaan, Kanjers, Link, Prima Donna en In het teken van het hout. Het waren spraakmakende series die vaak taboe doorbrekend waren en bekroond werden met talloze prijzen. Voor Een spannend bestaan ontving ze een eervolle Nipkov-vermelding en in 1997 kreeg ze de Spaanprijs voor In het teken van het hout, een vijfdelige serie over de verbeelding van Jezus.

Michon volgde een opleiding aan de kleinkunstacademie en was in eerste instantie vooral actief in de theaters. Duizendpoot als ze was, bleef ze ook na haar pensioen al haar liefdes trouw: schrijven, acteren, en televisie maken. Op 29 april 2010 werd ze benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

Met diverse programma’s op radio en tv neemt de IKON afscheid van Mary Michon. Zo is komende zondag, 26 juni in het radioprogramma De Andere Wereld een gedeelte van een interview met haar te beluisteren (7.00 uur, Radio 5). Zondag 3 juli wordt de aflevering van het tv-programma Het Vermoeden met Mary Michon uit 2009 herhaald (11.00 uur, Nederland 2).

Bron: IKON/Broadcast Magazine

Bericht delen