Telegraaf Voetballer van het jaar gala dit jaar bij Veronica
dinsdag 6 augustus 2019

Telegraaf Voetballer van het jaar gala dit jaar bij Veronica

Op maandag 2 september komt de crème de la crème van de voetbalwereld bij elkaar voor het Telegraaf Voetballer van het jaar gala, waar de belangrijkste voetbalprijzen van het afgelopen seizoen worden uitgereikt. Het is de 38e editie van het glamoureuze sportevenement dat wordt georganiseerd door De Telegraaf en voor het eerst te zien is bij Veronica.

De presentatie ligt in handen van Hélène Hendriks en Jandino Asporaat. De uitzending van het gala is op 2 september om 22.00 uur te zien, aansluitend op Veronica Inside.

Eerder dit jaar maakte De Telegraaf de winnaars van de gala-avond al bekend. Zo wint Luuk de Jong de Zilveren Schoen, gaat de Bronzen Schoen naar Dušan Tadić en zijn beiden ook Topscorer van het jaar. Frenkie de Jong mag de award voor Talent van het jaar in ontvangst nemen en Björn Kuipers wordt onderscheiden met de Scheidsrechter van het jaar-award.

Waar Matthijs de Ligt vorig jaar de Bronzen Schoen won, mag hij dit jaar als jongste voetballer ooit de Gouden Schoen in ontvangst nemen. Vorig jaar ging de Gouden Schoen naar zijn oud-ploeggenoot Hakim Ziyech. Wie wordt geëerd met de oeuvreprijs is nog niet bekendgemaakt.

Bastiaan van Dalen, Zendermanager Veronica, verklapt: “Het wordt een bijzondere avond vol verrassingen en entertainment, zowel voor de voetballers als voor de kijkers thuis”. Marcel van der Kraan, Chef Sport De Telegraaf: “We zien er enorm naar uit om samen met Veronica dit unieke jaarlijkse event neer te zetten, zodat we voor een groot publiek de sterren van de Nederlandse voetbalwereld een avond kunnen laten schitteren.”

De gala-avond is samengesteld door De Telegraaf in nauwe samenwerking met de KNVB en de Eredivisie CV.

Bron: TMG/BM

Bericht delen