Woensdag 17 januari 2018

Telefilm Rabarber wint Emmy Kids Award

De jeugdfilm Rabarber, een coproductie van NL Film en KRO-NCRV, heeft in Cannes een Emmy Kids Award gewonnen. De film van scenarist Maarten Lebens en regisseur Mark de Cloe was een van de vier jeugdprogramma’s van de publieke omroep, die genomineerd waren voor een Emmy.

Rabarber is een film over een patchwork gezin. Winnie en Siem leren elkaar kennen als Siems vader en Winnie’s moeder verliefd worden op elkaar. De tieners kunnen het al snel goed met elkaar vinden en maken zich dan ook zorgen als hun ouders steeds meer kibbelen. Om te voorkomen dat ze uit elkaar gaan, besluiten de kinderen voor hen een instructiefilm te maken met relatietips. Daarbij groeien ze zelf steeds dichter naar elkaar toe.

Netmanager Suzanne Kunzeler is zeer blij voor de makers van Rabarber. “Maar ik ben er ook trots op dat we als publieke omroep met vier programma’s genomineerd waren, die qua thematiek laten zien waar NPO Zapp zich als amuserende én inhoudelijke jeugdzender mee onderscheidt.”

De andere Nederlandse genomineerden voor een Emmy Kids Award waren de Telefilm Jongens (Pupkin/NTR), de serie Taart (Pupkin/VPRO) en De Zandtovenaar en de Oorlog (The Media Brothers/RKK/Joodse Omroep). De Emmy Kids Awards worden sinds 2012 jaarlijks uitgereikt.

Ook vorig jaar was de NPO succesvol bij de Emmy Kids Awards. Toen won de Nederlandse jeugdfilm Alles mag (BIND Film/VPRO) van regisseur Steven Wouterlood de award voor Beste Televisiefilm/Korte serie.

Bron: NPO/Broadcast Magazine

Bericht delen