Woensdag 17 januari 2018

Tegels voor Thomas Erdbrink en Bas Haan

Onze man in Teheran van Thomas Erdbrink en regisseur Roel van Broekhoven heeft gisteren in Den Haag de publieksprijs gekregen tijdens de uitreiking van de journalistieke prijs De Tegel. Journalist Bas Haan kreeg een Tegel in de categorie Onderzoek, voor zijn onthullingen in de Teevendeal in Nieuwsuur.

In totaal brachten 3500 mensen hun stem uit voor de publieksprijs, waarvan er 1300 naar Erdbrink en Van Broekhoven gingen. Erdbrink kreeg voor dezelfde serie ook een Tegel in de categorie Achtergrond. De Tegel is een vakprijs voor journalistieke producties en wordt sinds 2007 jaarlijks toegekend. Voor de overige categorieën bepalen collega-journalisten wie de prijs krijgt.

Andere Tegels waren er voor onder anderen Gerben Kluitery, Leon Ten Voorde en Fardau Wagenaar. Zij schreven voor Tubantia het verhaal FC Twente, de teloorgang van een topclub, en kregen de Tegel in de categorie Nieuws. Met een verhaal over Darfur, gepubliceerd in Trouw, won Klaas van Dijken in de categorie Nieuwsverslaggeving.

Bron: De Tegel/Broadcast Magazine

Bericht delen