Woensdag 17 januari 2018

Tegelnominatie voor Patrick Martens

Cameraman Patrick Martens is genomineerd bij De Tegel in de categorie Stan Storimans voor het beste camerawerk. De documentaire Terug naar Faro, uitgezonden door EenVandaag, spreekt de jury bijzonder aan.

23 jaar na de ramp met een Martinair-toestel in Faro gaan Corrie en Iem Vroombout in het programma terug naar de rampplek. Ze gaan bloemen leggen op de plek waar hun dochter om het leven is gekomen. 

Het prachtige camerawerk van Martens, die op verschillende manieren de bijzondere reis van de familie Vroombout in beeld brengt (f5, drone, mini-camera) levert een zeer intiem portret op, zonder dat het ongemakkelijk gaat voelen. Door zijn werk, en het kleine team, voelde de familie Vroombout zich ook voor de camera volledig op hun gemak. Dat is heel knap en tekent zijn vakmanschap.

De Tegel is de grootste prijs die in de Nederlandse journalistiek te winnen is. Harry van de Westelaken, die De slag om Mosul filmde voor Brandpunt (KRO-NCRV) is tevens genomineerd voor de Stan Storimans-prijs. Storimans was een Nederlandse cameraman, in dienst van RTL Nieuws, die tijdens de verslaglegging van het conflict in Zuid-Ossetië in 2008 om het leven kwam. 

Bron: EenVandaag/BM

Bericht delen