Technologiefestival SXSW afgeblazen vanwege coronavirus
zaterdag 7 maart 2020

Technologiefestival SXSW afgeblazen vanwege coronavirus

Het wereldberoemde technologie-, film- en muziekfestival South by Southwest (SXSW) gaat dit jaar niet door. De burgemeester van de Amerikaanse stad Austin, in Texas, heeft noodmaatregelen genomen vanwege het coronavirus, waardoor het festival geannuleerd moest worden.

SXSW zou dit jaar op 13 maart van start gaan. De afgelopen dagen hadden een aantal grote bedrijven, waaronder Netflix, Apple, Twitter en Facebook al afgezegd in verband met zorgen over het coronavirus. Ook bekende artiesten als Ozzy Osbourne en Trent Reznor hadden al om die reden geannuleerd. Een petitie die opriep tot het geheel afblazen van het festival werd meer dan 50.000 keer ondertekend.

Voor zover bekend zijn er in Austin geen besmettingen met het virus. Wel waren veel mensen bezorgd dat SXSW het virus naar de stad zou halen, vanwege de vele bezoekers die van over de hele wereld naar Austin komen om de optredens, paneldiscussies en presentaties bij te wonen. Vorig jaar bezochten meer dan 400.000 mensen het festival in Texas. SXSW trekt ook veel Nederlandse bezoekers.

Bron: NOS/BM

Bericht delen