Dinsdag 16 januari 2018

Technicolor wil geen eigen cao meer

Het Hilversumse facilitair bedrijf Technicolor, dat onder meer de verbindingen en uitzendingen verzorgt van de publieke omroepen, heeft FNV Kiem laten weten de onderhandelingen over een nieuwe cao in 2012 niet te willen openen. In december 2011 heeft FNV Kiem een voorstellenbrief aan deze werkgever gezonden. Het bedrijf wil nu dat er eerst een branche cao komt omdat het meent daarmee de concurrentieslag met andere aanbieders van faciliteiten beter kan aan te kunnen gaan.

 

FNV Kiem is ook voor een branche cao maar vindt dit een omkering van de werkelijkheid. De facilitaire bedrijven kunnen het onderling al jaren niet eens worden over het tot stand brengen van een branche cao. Daarmee gebruikt Technicolor de totstandkoming van de branche cao dus als een argument om van de eigen cao af te komen.

FNV Kiem heeft in een ledenbrief de ruim 80 leden bij Technicolor laten weten dat op het standpunt te staan dat de cao van Technicolor moet worden verlengd en vernieuwd en bereid is tegelijkertijd te werken aan de totstandkoming van een branche cao in overleg met de werkgevers.

Komt er geen branche cao dan is er voor de werknemers in ieder geval een doorlopende bedrijfs cao. De directie is uitgenodigd om tot een overleg te komen.

Bron: FNV Kiem

Bericht delen