Dinsdag 16 januari 2018

Technicolor over op groene stroom

Technicolor Nederland stapt vanaf 1 januari 2012, als logisch vervolg op haar ISO 14001 certificering, volledig over op het gebruik van groene stroom. Hierdoor komen onder meer de uitzendingen van de publieke omroep, waar Technicolor voor verantwoordelijk is, tot stand met behulp van groene stroom. Technicolor is met haar data center op het Media Park, de Media Gateway, een grootverbruiker van stroom.

Ook de uitzendfaciliteiten voor radio en televisie, de master control room en vele andere technische diensten dragen bij aan het stroomverbruik. Het bedrijf had al eerder een flink aantal maatregelen getroffen om het energieverbruik zo veel mogelijk in kaart te brengen en te beperken en is hiervoor beloond met het ISO14001 certificaat (milieu-management). Vanaf 1 januari vergroent Technicolor nu tevens al haar stroomverbruik.

Algemeen directeur Bernard Kobes van Technicolor: “Overgaan op groene energie is de logische stap in de duurzame aanpak van Technicolor Nederland. Als centrale speler in het medialandschap voelen we ons verplicht om niet alleen te roepen, maar ook te handelen. Nadat we eerder dit jaar als eerste, en nog steeds enige, facilitaire bedrijf ISO14001 gecertificeerd zijn, zijn we nu de eerste partij die volledig overgaan op groene energie. We verwachten de investeringen die hiermee gemoeid zijn snel terug te verdienen door middel van energiebesparende maatregelen die we getroffen hebben.”

Bron: Technicolor

Bericht delen