Woensdag 17 januari 2018

Team Spoorloos ontvoerd in Colombia

Een team van het televisieprogramma Spoorloos is ontvoerd in Colombia. Het gaat om presentator Derk Bolt en zijn vaste cameraman Eugenio Follender. 

Het is nog onbekend wie de mannen tegen hun wil vasthoudt, maar volgens het Colombiaanse leger is de guerrillabeweging ELN verantwoordelijk.

De twee werden volgens informatie van het leger zaterdag op een weg in de regio Catatumbo, in het noorden van Colombia, tegengehouden. In dit gebied dat grenst aan Venezuela, zijn allerlei gewapende milities actief. 

Volgens lokale media waren de twee bezig met de zoektocht naar de moeder van iemand die door een Nederlander is geadopteerd. De lokale openbaar aanklager zegt dat het nog niet vaststaat dat ELN de mannen vasthoudt.

Catatumbo is een zeer gevaarlijke regio, zegt correspondent Marc Bessems van de NOS. “Er zijn daar allerlei illegale activiteiten, zoals de handel in en de smokkel van drugs en er zijn guerrillabewegingen actief. Reizen over de weg van El Tarra naar Tibú, zoals het team van Spoorloos deed, is erg link.”

Het leger heeft een speciale eenheid veiligheidstroepen, gespecialiseerd in ontvoeringen, naar het gebied gestuurd. De Colombiaanse autoriteiten hebben via Twitter de “onmiddellijke vrijlating van de twee mannen” geëist.

KRO-NCRV, de werkgever van Bolt, kan de Colombiaanse berichtgeving nog niet bevestigen en zoekt uit of hij en zijn cameraman worden vermist.

Bron: NOS/BM

Bericht delen