Woensdag 17 januari 2018

Tatiana Lagewaard opvolger Petra Knoth

Tatiana Lagewaard wordt channel director van TLC en ID. Daarmee wordt zij eindverantwoordelijk voor de zenderstrategie van beide merken. Ze gaat bovendien inhoudelijk een spilfunctie vervullen op het gebied van content planning en is eindverantwoordelijk voor de lokale content ontwikkeling van zowel TLC als Discovery.

Tatiana maakt deel uit van het management team van Discovery Networks Benelux (DNB) en rapporteert aan Alco de Jong. De Jong, VP Country Manager Discovery Networks Benelux: “Tatiana is geen onbekende van ons en TLC. De afgelopen jaren is ze als producent voor een groot aantal programma’s medeverantwoordelijk geweest, waaronder TLC Over, Cougar Love en Louisa & Rosanna. Ze kent de zender en doelgroep als geen ander en weet heel goed de hoe ze de TLC-kijker in het hart kan raken met de inzet van de juiste programmering. Ik ben blij dat ze ons programmateam komt versterken. ”

Tatiana rolde als redacteur in 2002 de televisiewereld in en ging vervolgens als programma ontwikkelaar bij Eyeworks aan de slag. In 2007 maakt zij de overstap naar Zodiak Nederland, eerst als coördinator Development & acquisition en later als Head of Development. De laatste twee jaar was ze werkzaam als Creative Director bij Strix Television waar ze onder andere medeverantwoordelijk was voor de ontwikkeling en verkoop van formats, de acquisitie van externe formats en de inhoudelijke aansturing van lopende programma’s.

Tatiana volgt Petra Knoth op. Zij heeft TLC met een mooi resultaat in de markt gezet en na vijf jaar besloten om een volgende stap in haar carrière te zetten.

Bron: Discovery/Broadcast Magazine

Bericht delen