Article header image

Tapes organiseert 4K Media Event

De winkels staan vol met aanbiedingen van UHD schermen. De smartphones zijn al 4K. Netflix en anderen gaan vol voor 4K. Maar hoe snel gaat onze industrie mee? En wat is er voor nodig om in UHD te gaan produceren?

Als je een nieuwe broadcast-camera koopt dan kies je nu bijvoorbeeld al snel voor een Sony FS5/7of 9, de (Mini) Ursa van BlackMagic of de nieuwste UHD camera’s van Panasonic. Die UHD camera’s bieden niet alleen vier keer zoveel pixels maar ook een hoge kwaliteit in kleurmooie lenzen en allerlei nieuwe mogelijkheden. En dat voor een kwart van de prijs die een XD-Cam camera een paar jaar geleden nog kostte.

Maar hoe ga je dat allemaal managen qua media, qua storage/archiving en qua workflow? Tapes biedt daarvoor oplossingen en heeft een viertal experts gevraagd over hun ervaringen met UHD/4K productie te vertellen.

Op vrijdagmiddag 8 april, twee weken voor de NAB in Las Vegas, organiseert Tapes het eerste 4K-Broadcast Media Event in samenwerking met FilmPartners, Fujifilm en Oracle. In de vernieuwde Oscar Romero Studio’s in Hilversum die geheel in UHD zijn uitgerust, geven experts uit de branche vanaf 14.00 uur ’s middags korte presentaties van 15 minuten.

De thema’s zijn:
• Wat zijn de verschillen tussen 4K, UHD, S-UHD en UHD Premium?
• Hoe snel breekt het door?
• Wat zijn de eerste ervaringen?
• Wat komt er allemaal bij kijken?
• De datastromen nemen toe en wat is nu eigenlijk de invloed op deorkflow en storage?

Zie de website voor aanmeldingen en meer informatie.

Bron: Tapes/Broadcast Magazine

Bericht delen