Article header image

Tante Es verdwijnt van het scherm

NPO 1 stopt met Dat Ding Van Tante Es van Jörgen Raymann. Dat zegt de presentator vandaag in het AD. Het programma trok vorig voorjaar op de late zaterdagavond zo’n 800.000 kijkers maar volgens Raymann is de zenderleiding van NPO 1 ontevreden over de gemiddelde leeftijd van de kijkers.

“Haar tv-programma keert niet terug, omdat ze bij de NPO het kijkerspubliek te oud vonden. We gaan haar dus voorlopig niet meer op tv zien. Maar de kijker blijft wel naar haar vragen…”, aldus Rayman. “Misschien is het ook wel goed om Tante Es even te laten rusten Ik opereer al 16 jaar in die multiculturele niche en dan krijg je toch een soort stempel opgedrukt. Ik ben meer dan die Surinaamse jongen die af en toe een jurk aantrekt en typetjes doet.”

Raymann komt bij de KRO-NCRV met De Kleine Regeltjes, een programma over de Nederlandse wet. Voorheen was hij te zien bij de NTR. Maar het is volgens hem geen overstap. “Ik sprak zelfs met Omroep MAX. Ik wil vrij zijn om te doen en maken wat ik wil. Zo heb ik een idee om iets op tv te doen met telefoonverslavingen. Bij mij persoonlijk loopt dat namelijk echt uit de hand. Ik ben tegenwoordig de helft van mijn tijd met die bullshit bezig. Als je niet uitkijkt, gaat je hele sociale leven naar de klote.”

Bron: AD/Broadcast Magazine

Bericht delen