Talpa nu officieel eigenaar SBS Broadcasting
Woensdag 17 januari 2018

Talpa nu officieel eigenaar SBS Broadcasting

Talpa Holding maakt bekend dat de overname van het belang van Sanoma in SBS vanaf vandaag officieel is en Talpa daarmee honderd procent eigenaar is geworden van SBS Broadcasting. Talpa brengt SBS, met de tv-zenders SBS6, Net5, Veronica, SBS9, het video on demand-platform KIJK en Socialinfluencers, onder in het verder te bouwen nieuwe Nederlandse multimediabedrijf met sterke posities in televisie, radio, print en online.

De transactie was nog onder voorbehoud was van goedkeuring van de bevoegde toezichthouders en andere gebruikelijke overleg- en goedkeuringsprocedures. De bevoegde toezichthouders hebben vorige week hun goedkeuring gegeven en ook de andere procedures zijn positief afgerond. Talpa-eigenaar John de Mol ziet deze overname als een belangrijke stap op weg naar een nieuw Nederlands multimediabedrijf. SBS zal samen met Talpa Radio een belangrijke basis vormen van deze onderneming. Behalve radio en tv zal Talpa zich verder richten op de uitbreiding van haar activiteiten in OTT, print, online, data en concepten.

Talpa Holding en Sanoma hebben in samenspraak Peter de Mönnink bereid gevonden om zijn huidige gecombineerde rol als CEO SBS en CEO Sanoma door te zetten tot in ieder geval het einde van het jaar om de commerciële transitie tussen de drie partijen Sanoma-SBS-Talpa goed te laten verlopen.

Talpa Holding is de holding company voor John de Mol’s media-activiteiten. Het bedrijf is opgericht in 2005 en positioneert zich als een full service content bedrijf, waar creatie, productie, distributie & broadcast over verschillende platformen de basis vormen. Talpa Holding is behalve eigenaar van SBS Broadcasting, ook eigenaar van Talpa Radio dat met de zenders Radio 538, Radio 10, Sky Radio, Radio Veronica en de radio- en muziek streamingdienst JUKE het grootste muziek-entertainmentbedrijf van Nederland vormt.

Talpa Media, voormalig onderdeel van Talpa Holding, is in 2015 overgenomen door het Britse ITV. Talpa Media is nog steeds verantwoordelijk voor het management van het bedrijf, en daarmee dus voor de creatie en productie van de televisieformats en concepten. De grootste productie is The Voice, voor het eerst uitgezonden in 2010. Inmiddels bestaan er van dit programma meer dan 65 lokale producties, uitgezonden in maar liefst 180 landen.

Bron: Talpa/BM

Bericht delen