Talpa maakt pilot Veronica Inside Kids
donderdag 10 januari 2019

Talpa maakt pilot Veronica Inside Kids

Het voetbalpraatprogramma Veronica Inside krijgt mogelijk een klein broertje erbij. Talpa maakt zondag een pilot voor de jeugd: Veronica Inside Kids.

Het is een initiatief van presentator Wilfred Genee die de pilot bevestigt. “Ik sta vaak langs die voetbalvelden en dan hoor ik jongens en ook meisjes teksten uitkramen waarvan ik denk: die zouden bij ons aan tafel niet misstaan. Die nieuwe generatie heeft een mening en overal verstand van. Toen dacht ik ook: waarom niet?”

De presentator plugde het idee bij Talpa-baas John de Mol en zondag wordt er in de studio een pilot opgenomen. Niet met zijn vaste sidekicks René van der Gijp en Johan Derksen, maar met kinderen. “Dus eigenlijk hetzelfde format, aan dezelfde tafel, maar dan met kinderen tussen de negen en twaalf jaar. Maar wel een kortere versie. En misschien herkenbare dingen die wij ook in onze programma laten terugkeren. Een Joseph Blatter die valt, of korte stukjes van René of Johan. De bedoeling is dat ik het eerst zelf ga presenteren, want je moet natuurlijk wel de juiste voorzetjes gaan geven. Maar ik heb eigenlijk al een mannetje in mijn hoofd die het ook zou kunnen presenteren.”

Genee bedoelt waarschijnlijk Jochem van Gelder, die vroeger het programma Praatjesmakers presenteerde. In eerste instantie is het plan om Veronica Inside Kids online aan te bieden. “Maar als het dusdanig leuk is, kan het ook voor televisie gebruikt worden. Daarom moet het ook niet superlang worden. Een kwartiertje, hooguit twintig minuten.”

Bron: AD/BM

Bericht delen