Woensdag 17 januari 2018

Talpa maakt Oh, Wat Een Jaar! voor RTL 4

In het nieuwe spelprogramma Oh, Wat Een Jaar! beleeft de kijker het gevoel en de sfeer van één specifiek jaar, zoals 1977 of 1985. Samen met captains Ruben Nicolai en Jeroen van Koningsbrugge gaat Linda de Mol terug naar roemruchte jaren.

Voor sommigen een feest der herkenning en voor jongere kijkers een ludieke geschiedenisles op de zaterdagavond. 

Iedere uitzending eindigt in een zinderende finalestrijd om de pot met guldens. Oh, Wat Een Jaar! is vanaf zaterdag 14 oktober te zien bij RTL 4 om 20.00 uur en wordt geproduceerd door Talpa.

De captains vormen iedere aflevering een duo met een gast-BN’er die het betreffende jaar bewust heeft meegemaakt. Dit zijn onder anderen Ad Visser (1974), Henny Huisman (1977), Gerard Joling (1985), Loretta Schrijver (1969) en Lies Visschedijk (1996). 

De twee duo’s worden, net als Linda de Mol, volledig ondergedompeld in dat jaar. Ze dragen kapsels en kleding die toen in de mode waren, zitten in een typische woonkamer uit die tijd en spelen verschillende spellen waarbij de meest bijzondere tv-fragmenten, opvallende trends en de grootste hits uit dat jaar voorbij komen. 

Zo is er iedere week een optreden van een gastartiest die een kneiter van een hit uit het betreffende jaar laat horen. 

Honderd jongeren geven in de show hun mening over diverse zaken en beantwoorden kennisvragen over het jaar. Voor welke rage uit de jaren ’80 zouden ze nu gaan: de plopper of de lolobal? Op welke zanger uit 1977 zou je nu vallen, Rob de Nijs of Julien Clerc? De teams moeten inschatten hoe de keuze van de jongeren uitvalt.

In de finale mag het publiek inschatten welk team wint. Het publiek dat heeft gekozen voor het winnende team, verdeelt de pot met gewonnen guldens die de duo’s gedurende de show bij elkaar hebben gespeeld. Welke publieksleden gaan met een mooi bedrag naar huis en welk duo strijkt in deze gezellige feelgoodshow met de eer?

Bron: RTL Nederland/BM

Bericht delen