Dinsdag 16 januari 2018

Talpa Germany geheel in handen van Talpa Media

Talpa Media verwerft een belang van 50,1% van de aandelen in Talpa Germany van Axel Springer SE. Als gevolg daarvan wordt Talpa Germany een volle dochter van Talpa Media. In december 2014 kocht Talpa Media al 49,9% in het toenmalige Schwartzkopff TV.

Dat werd bij deze gelegenheid omgedoopt in Talpa Germany. Ook verwierf Talpa toen de optie het belang op termijn uit te breiden en die mogelijkheid diende zich nu al aan vanwege de overname van Talpa Media door ITV plc, eerder dit jaar.

Dr. Jens Müffelmann, CEO van Axel Springer Digital Ventures zegt: “Axel Springer en Schwartzkopff TV – het huidige Talpa Germany – werken al 15 jaar succesvol samen. Dat zou niet mogelijk zijn geweest zonder de inspanningen van Managing Director Karsten Roeder en zijn gehele team. Daarvoor zijn wij hen zeer dankbaar. Wij gaan ons in de toekomst nog meer richten op de ontwikkeling van onze expertise op het gebied van digitaal bewegend beeld.”

Talpa’s CEO Pim Schmitz vult aan: “Wij zijn verheugd over het feit dat Talpa Germany een volledig lid van de Talpa-familie wordt. Ook onze sterke relatie met Axel Springer waarderen wij zeer en daarom zijn wij blij dat we ook in de toekomst nauw zullen samenwerken, ondanks het feit dat we niet langer gezamenlijk aandeelhouder in Talpa Germany zullen zijn.”

Schwartzkopff TV werd in 1993 opgericht en was sinds 1999 een dochterbedrijf van Axel Springer SE. Sinds 2014 opereerde het bedrijf al onder de naam Talpa Germany. Schwartzkopff TV vertegenwoordigde al sinds 2010 de Talpa-formatcatalogus exclusief voor de Duitse markt.

De verkoop van Talpa Germany moet nog worden goedgekeurd door de betreffende mededingingsautoriteiten.

Bron: Talpa

Bericht delen