Dinsdag 16 januari 2018

Talpa breidt Chinese activiteiten uit

Talpa heeft een joint venture gesloten met het Chinese productiehuis Puji Star Media. Het nieuwe bedrijf, Talpa China Star, moet de formats van John de Mol gaan uitrollen in China.

Puji Star Media is het meest toonaangevende televisieproductiebedrijf van China. De Mol is geen nieuwkomer in het Aziatische land. Zo was eerder dit jaar het eerste seizoen van The Voice of China te zien. De talentenjacht scoorde meer dan 500 miljoen kijkers.

Sinds begin 2012 wordt ook Talpa-format Ik Hou Van China wekelijks uitgezonden door Hubei TV, in Centraal China. De show is een groot succes en het op vier na best bekeken programma van heel China. Andere Talpa-formats, die inmiddels ook zijn omgezet naar een Chinese versie, zijn Sing It en Dating In The Dark.

Talpa-directeur Pim Schmitz zegt tegen RTL: “Wij doen al jaren zaken op de Chinese tv-markt, maar op een keinere schaal. De joint venture stelt ons in staat onze oorspronkelijk format-ideeën optimaal te exploiteren en aan te passen aan de razendsnel groeiende Chinese mediamarkt. Kortom, dit is een belangrijke stap voor Talpa in China.”

Bron: Broadcast Magazine

Bericht delen