Talkshows Jinek en Op1 gaan door bij invoering avondklok
woensdag 20 januari 2021

Talkshows Jinek en Op1 gaan door bij invoering avondklok

De talkshow Jinek gaat als het aan RTL ligt gewoon door als er verscherpingen van de coronamaatregelen komen. Een invoering van een avondklok brengt daar geen verandering in, laat Directeur Content Peter van der Vorst desgevraagd weten aan het ANP.

“We zijn de afgelopen tien maanden heel flexibel en vindingrijk geworden en maken elke dag een gevarieerde show”, zegt Van der Vorst. Daarbij houdt RTL zich aan de RIVM-richtlijnen en het Covid-19 Protocol Audiovisuele Sector. “Als woensdag blijkt dat er extra maatregelen nodig zijn, zullen we die toepassen.”

RTL gaat er niet vanuit dat Jinek door een avondklok niet meer door zou kunnen gaan. “Talkshows blijven een belangrijke bron voor informatie en amusement voor onze kijkers”, aldus Van der Vorst.

WNL-hoofdredacteur Bert Huisjes laat weten dat de talkshow Op1 ook gewoon doorgaat op NPO 1. “Als het kan gaan we door in een sobere versie. Dat betekent dat er misschien iets minder gasten aan tafel verschijnen”, zegt hij. Het is volgens hem niet uit te leggen als de studio vol zou zitten terwijl iedereen ‘s avonds thuis moet blijven.

Bron: Nu.nl/BM

Bericht delen