Talkshowlegende Larry King (87) overleden
zondag 24 januari 2021

Talkshowlegende Larry King (87) overleden

De Amerikaanse presentator Larry King is zaterdag op 87-jarige leeftijd overleden. King werd in december in het ziekenhuis opgenomen vanwege een coronabesmetting.

De presentator is vooral bekend van het televisieprogramma Larry King Live, het langstlopende programma ooit bij nieuwszender CNN. King presenteerde de talkshow van 1985 tot 2010 en baarde opzien doordat hij zijn gasten vooral liet praten zonder kritische vragen te stellen.

In 1993 modereerde King een debat tussen de toenmalige Amerikaanse vicepresident Al Gore en presidentskandidaat Ross Perot. Dat was tot 2006 het best bekeken programma op een Amerikaanse kabelzender. In 2000 wist King de Russische president Vladimir Poetin te strikken voor een interview.

In 2008 was de Nederlandse misdaadjournalist Peter R. de Vries te gast. Die kwam in Kings talkshow praten over de reportage die hij maakte over de verdwijning van Natalee Holloway.

Tijdens de laatste aflevering van Larry King Live werd de presentator verrast met bezoek van onder anderen de toenmalige Amerikaanse president Barack Obama en diens voorganger Bill Clinton. De laatste aflevering trok ruim drie keer het gemiddelde aantal kijkers.

Nadat hij in 2010 gestopt was bij CNN ging King verder met het interviewen van opmerkelijke persoonlijkheden in de talkshow Larry King Now op streamingdienst Hulu en betaalkanaal RT America. In mei 2020 tekende hij nog een meerjarig contract om elf afleveringen van de de podcastserie The Millionth Question te maken.

Bron: NOS/BM

Bericht delen