Talitha Muusse ziet af van laatste uitzending Op1
zondag 4 april 2021

Talitha Muusse ziet af van laatste uitzending Op1

Talitha Muusse heeft besloten haar laatste uitzending van Op1 niet te presenteren. Muusse riep eerder deze week haar volgers op naar Den Haag te komen om daar na te praten over onder andere Omtzigt-gate. Ze vindt het onbegrijpelijk dat Mark Rutte gewoon kan doorgaan als demissionair minister-president.

Talitha Muusse meldt over haar besluit: ‘KRO-NCRV heeft voorwaarden gesteld aan mijn optreden die botsen met mijn professionele en persoonlijke waarden, zoals de eis om niet meer mee te mogen praten tijdens politieke gesprekken aan tafel. Dit staat mijn journalistieke vrijheid in de weg.’

KRO-NCRV heeft inmiddels gereageerd op het besluit van Talitha Muusse. ‘We betreuren het dat Talitha de laatste uitzending niet kan afmaken, maar we hebben er vertrouwen in dat Talitha voor KRO-NCRV in de toekomst spraakmakende programma’s kan gaan maken, passend bij wie zij is en waar ze zich sterk voor maakt.’

Talitha Muusse presenteerde Op1 samen met Sven Kockelmann sinds 17 januari. De laatste uitzending met het duo zou zondag 4 april plaatsvinden. Daarna is het programma voorlopig niet meer te zien op zondag.

Talitha Muusse en KRO-NCRV gaan in gesprek over programma’s waarin ze het belang van de jonge generatie voor een duurzame toekomst van Nederland kan belichten. Zij is een van de oprichters van de Duurzame Jonge 100: een platform voor jonge ondernemers en professionals. Muusse maakt zich sterk voor de belangen van millennials en zoekt continu de verbinding tussen de nieuwe generatie en de gevestigde macht.

Bron: BM

Bericht delen