Talent Development Program vernieuwd
Woensdag 17 januari 2018

Talent Development Program vernieuwd

Hilversum Media Campus begint op 2 oktober een nieuwe editie van het Talent Development Program (TDP), een traineeship dat is afgestemd op de behoeften van de media-industrie. De eerste editie van het TDP is eind juni succesvol afgerond, met enthousiaste reacties van zowel werkgevers als deelnemers. Onder meer Beeld en Geluid, United en BNNVARA doen mee aan het nieuwe TDP. De werving voor talentvolle young professionals is in volle gang.

Het Talent Development Program is ontwikkeld door Hilversum Media Campus om jonge talenten (met een mbo-, hbo- of wo-diploma) een springplank te bieden voor hun carrière in de media-industrie. Tijdens het negen maanden durende programma doen de talenten (betaalde) praktijkervaring op bij mediabedrijven en verdiepen en verbreden hun kennis en skills in workshops en masterclasses. Naast de inhoudelijke thema’s Marketing & Business, Technologie & Innovatie en Content & Creatie ligt er een focus op op 21th century skills als samenwerken, communiceren, probleemoplossend vermogen en creativiteit.

Caroline Dutry van Haeften, projectleider van het TDP: “Het TDP opent deuren voor jong talent. Aan het einde heb je een groot netwerk aan relevante contacten. Daarnaast merkten we van de vorige groep dat het bespreken van je persoonlijke groei met de groep trainees heel waardevol is voor de deelnemers.”

Het programma wordt op een aantal punten aangepast. Caroline: “Omdat de aandacht voor professionele vaardigheden en persoonlijke groei erg werden gewaardeerd door deelnemers en werkgevers leggen we daar nog meer accent op. Daarnaast zal het programma nog meer praktijkgericht zijn, waarbij we onder andere meer bedrijfsbezoeken gaan organiseren naar diverse mediabedrijven”.

Er is flinke interesse in het Talent Development Program. De informatieavonden die Hilversum Media Campus organiseerde werden drukbezocht en de aanmeldingen komen al binnen. Om young professionals in deze vakantietijd tegemoet te komen, heeft de organisatie besloten de deadline voor inschrijving te verlengen tot en met zondag 13 augustus. Maandag 28 augustus vindt de selectiedag plaats waar de deelnemende bedrijven hun selectie van talenten gaan maken.

Ook de interesse bij bedrijven is groot. Bedrijven kunnen op twee manieren participeren in het Talent Development Program. Ten eerste door talent dat via HMC geworven is een werkplek te bieden. Zo zetten United, Beeld en Geluid, NEP en Elastique via het TDP vacatures uit voor nieuwe medewerkers. Daarnaast is het mogelijk om jong talent dat al in dienst is mee te laten draaien in het programma. BNNVARA laat bijvoorbeeld aanstormend talent van de afdeling Digital meedoen aan het programma.

Young professionals die mee willen doen in het TDP kunnen zich tot en met 13 augustus aanmelden via de website van Hilversum Media Campus. Voor bedrijven die willen meedoen zijn er nog een paar plekken beschikbaar.

Bron: Hilversum Media Campus/BM

Bericht delen