woensdag 17 januari 2018

Sven Kramer, Ireen Wüst en Guus Hiddink in Bureau Korea

Frank Evenblij en Erik Dijkstra warmen in Bureau Korea sporters en fans op voor de Olympische Winterspelen in PyeongChang, Zuid-Korea. De presentatoren kijken of het land er klaar voor is, checken de bekendheid van onze schaatsers en proeven alvast het eten en de sfeer. Bureau Korea is een coproductie van BNNVARA en The Mediabrothers en vanaf 4 januari vijf weken lang te zien op NPO 3.

Wekelijks ontvangen Evenblij en Dijkstra schaatshunks Kjeld Nuis, Dai Dai Ntab en Mark Tuitert voor een echt mannengesprek, praat een olympiër over zijn of haar lichaam in de spiegelmonoloog, maakt Ireen Wüst keiharde keuzes en brengt Erik een ode aan het –volgens hem- mooiste nummer van de Winterspelen: de tien kilometer schaatsen. En omdat Nederlanders van schaatsen houden en Koreanen van karaoke sluit het programma wekelijks af met de Schaatskaraoke.

Om te testen of de Koreanen bekend zijn met Sven Kramer gingen ze met een levensgroot bord van onze schaatsheld door de straten van PyeongChang. Frank: “Iedereen die het bord zag dacht dat Erik Sven Kramer was. Dat was leuk, totdat Erik zelf ook dacht dat hij het was.” Erik: “Ik moest daar met ontelbaar veel mensen op de foto. Duizenden Koreanen zitten straks naar de tien kilometer te kijken en zullen zeggen: ‘Dat is Sven Kramer niet. Sven Kramer heeft een bril en een dikke vriend, niet zo’n hockeytut.’”

In de eerste aflevering betreden Frank en Erik de Olympische langlaufbaan in PyeongChang. Guus Hiddink, de meest succesvolle Nederlander in Korea ooit, geeft de do’s and don’ts over het land en de mannen hebben een diepgaand interview met Sven Kramer. Ireen Wust kiest haar favoriete fragment over de liefde en topschaatsers als Michel en Ronald Mulder en Kai Verbij nemen Instagram-posts op de hak. Paralympisch snowboardkampioen Bibian Mentel kijkt in de spiegel naar haar sportlijf en in de bar praten Kjeld Nuis, Dai Dai Ntab en Mark Tuitert over schaatsen als internationale topsport. In de schaatskaraoke leren Frank en Erik de Koreanen vandaag: “Hilbert, je moet nog een rondje.” Bureau Korea is ook te volgen via Facebook.

Bron: BNNVARA/BM

Bericht delen