Dinsdag 16 januari 2018

Suzanne Poelmann leidt CvdM

Suzanne Poelmann is de nieuwe algemeen directeur van het Commissariaat voor de Media, zo heeft het college van commissarissen van de toezichthouder besloten. De benoeming van Poelmann, die de afgelopen maanden al waarnemend directeur was, gaat per direct in.

Madeleine de Cock Buning, collegevoorzitter van het Commissariaat voor de Media, is verheugd met de aanstelling. “Poelmann combineert leiderschap en ruime juridische ervaring met kennis van zowel de mediasector als van toezicht. Het college is ervan overtuigd dat de dagelijkse leiding van de organisatie bij haar in goede handen is.”

Poelmann (43) werkt ruim vijf jaar bij het Commissariaat voor de Media. Ze leidde de afgelopen jaren als mt-lid en later ook als adjunct directeur de afdeling Handhavingsbeleid en -Uitvoering. Voor haar overstap naar het Commissariaat werkte ze als advocaat bij De Brauw. Als algemeen directeur van het Commissariaat voor de Media is Poelmann de opvolger van Remco Dolstra, die in september werd benoemd tot directeur Communicatie bij het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Het Commissariaat voor de Media, opgericht in 1988, houdt toezicht op de naleving van de Mediawet en de Wet op de vaste boekenprijs. Het toezicht betreft radio, televisie, videodiensten op aanvraag en Nederlandse boekuitgaven.

Bron: CvdM/Broadcast Magazine

Bericht delen