SubmarineChannel en VPRO produceren pilot transmedia productie Collapsus

De tv-pilot Collapsus is een vertaling van de gelijknamige online transmedia productie en is geproduceerd als experiment in het kader van TV Lab. Het verhaal speelt zich in de komende decennia af en confronteert de kijker met realistische toekomstscenario’s rondom de verwachte mondiale energiecrisis.

De Nederlandse productie Collapsus van SubmarineChannel en VPRO is een vijftien minuten durende versie van de interactieve ervaring die te zien is op collapsus.com. Deze tv-pilot is een hybride samensmelting van animatie elementen, fictie en documentaire materiaal. Via Vera, een online reporter voor het Citizen Energy Network, en de mensen in haar directe omgeving krijgt de kijker een beeld van een wereld waarin de fossiele brandstoffen zijn uitgeput en een energiecrisis onvermijdelijk is.

De online productie Collapsus is een thriller waarin film, rotoscope animatie, documentaire, games en vlogs samensmelten tot een interactieve ervaring. Deze online ervaring is ontwikkeld door SubmarineChannel in coproductie met VPRO Tegenlicht en is onder andere genomineerd voor een International Digital Emmy® Award (Best Digital Fiction Program) en bekroond met een SpinAward (Beste Interactieve Video Concept) en SXSW Interactive Award.

De pilot, die vrijdag te zien is op Nederland 3, is geregisseerd door Tommy Pallotta, die ook de interactieve transmedia productie heeft geregiseerd.

Bron: Submarine/Broadcast Magazine

Bericht delen