Submarine werkt aan animatieserie Undone voor Amazon Prime Video
zaterdag 8 juni 2019

Submarine werkt aan animatieserie Undone voor Amazon Prime Video

Amazon heeft een teaser uitgebracht voor Undone, een bijzondere geanimeerde serie. Undone zal later dit jaar te zien zijn bij Amazon Prime Video, en de eerste twee afleveringen worden zaterdag vertoond op het ATX TV-festival in Austin, Texas.

De serie is gemaakt door Kate Purdy en Raphael Bob-Waksberg en volgt de kosmische reis van de jonge vrouw Alma Winograd-Diaz (Rosa Salazar) die door de tijd, ruimte en nog verder trekt om het mysterie van haar vaders dood op te lossen.

Undone is de eerste televisieserie die gebruik maakt van rotoscoping-animatie, met visuele ritmes die heel anders zijn dan de mainstream computer graphics-benadering van animatie die producties uit Hollywood domineert. Het meest bekende product van de rotoscoping-techniek tot nu toe is A Scanner Darkly, de film uit 2006 op basis van de teksten van Philip K. Dick.

Het in Amsterdam gevestigde productiebedrijf Submarine bracht een team van schilders en kunstenaars uit heel Europa samen om multimedia-elementen naar de schermvisuals te brengen, waaronder levendige achtergronden van olieverfschilderijen op canvas.

Het werk werd onder leiding van De Nederlandse kunstenaar en filmmaker Hisko Hulsing uitgevoerd met een rotoscope van Craig Staggs. Undone is geproduceerd door Amazon Studios in samenwerking met Tornante Productions en Submarine. Hulsing is zowel regisseur als production designer van de serie.

“Het is fantastisch om deze serie te kunnen coproduceren met het Amerikaanse bedrijf Tornante”, zeggen Femke Wolting en Bruno Felix van Submarine. “Het is een uniek verhaal dat Kate Purdy en Raphael Bob-Waksberg hebben geschreven, en het is bijzonder om een animatieserie voor volwassenen voor een wereldwijd publiek te mogen maken. Het is een groot plezier om weer met Hisko Hulsing te werken, een groot talent, waarmee we al eerder samenwerkten voor de film Last Hijack (2014).”

Deze serie komt tot stand met een bijdrage van de Netherlands Film Production Incentive. Undone bestaat uit acht afleveringen van 22 minuten en is later dit jaar te zien bij Amazon.

Bron: BM

Bericht delen