Dinsdag 16 januari 2018

Submarine hangt 35 camera's in Alkmaarse school

BNN en producent Submarine gaan samen de reportageserie De School maken op scholengemeenschap Jan Arentsz in Alkmaar. Na maanden van onderzoek en vele gesprekken met leerlingen, ouders, docenten en onafhankelijke deskundigen is de knoop definitief doorgehakt.

Vanaf half mei worden de leerlingen en docenten van HAVO 4 zes weken lang gevolgd met zo’n vijfendertig camera’s. De School is vanaf januari 2014 in zes afleveringen te zien bij BNN op 3.

BNN is blij om in mei te starten met de opnames op de scholengemeenschap. Tv-directeur Maarten van Dijk: “De school is een belangrijke plek waar jongeren een groot deel van hun tijd doorbrengen. Ze ontdekken zichzelf, elkaar, de wereld en schommelen op de grens tussen jeugd en volwassenheid. Door deze serie zie je hoe het er écht aan toe gaat op een middelbare school. Als je met een grote cameraploeg een reportage maakt, gaat iedereen zich vaak anders gedragen. Door zo lang met zoveel onbemande camera’s te werken kun je het echte schoolleven vangen.”

Het idee voor de serie is gebaseerd op het Engelse tv-programma Educating Essex. In de Passmores Academy in Essex werden zeven weken lang camera’s opgehangen, die het schoolleven registreerden.

Bron: BNN/Broadcast Magazine

Bericht delen