Strix Television overgenomen door Monday Media
woensdag 16 december 2020

Strix Television overgenomen door Monday Media

Strix Television is vanaf nu onderdeel van Monday Media. Sander Emmering zal aan het bedrijf verbonden blijven.

Monday Media is de grootste onafhankelijke content producent in Denemarken en gespecialiseerd in spraakmakende journalistieke programma’s, factual entertainment en documentaires waarbij de focus ligt op eigen ontwikkeling.

Met de overname breidt Monday Media niet alleen zijn footprint uit naar de Benelux, maar ook wordt het genrefocus verbreed met reality programma’s, wat een kerncompetentie is van Strix Television.

Strix produceert momenteel The Farm en zal de nieuw ontwikkelde titel Million Dollar Island in de lente lanceren. Naast reality-programma’s produceert Strix ook documentaires en entertainmentprogramma’s als Say Yes to The Dress.

Morten Bank, Group CEO bij Monday Media: “Strix heeft een sterk profiel in Nederland en een zeer bekwaam en betrokken team met wie we ernaar uitkijken om het bedrijf nog verder te ontwikkelen. Dankzij de overname werken we samen met een van de meest creatieve programmaproducenten van Nederland.”

Sander Emmering blijft verantwoordelijk voor de activiteiten in Nederland, maar ook voor de Benelux. Hij zegt: “De focus van Monday Media is heel complementair aan die van Strix. Hun producties in Scandinavië worden goed ontvangen, op zowel SVOD-platforms als op tv-kanalen in heel Scandinavië.”

Strix Television bv heet vanaf nu officieel Monday Media Netherlands bv.

Bron: Strix Television/BM

Bericht delen