Woensdag 17 januari 2018

Strijdlust op SBS Jaarpresentatie

De SBS Jaarpresentatie vond gisteren plaats in het Amsterdamse theater Carré. Tegenover ongeveer 500 overwegend zakelijke relaties en adverteerders onderstreepten Remco van Leen, sinds kort directeur content bij SBS, en Peter de Mönnink, CEO Sanoma-SBS, de strijdlust bij de zendergroep.

Op muziek van The A Team liet De Mönnink zich uit de nok van Carré zakken, om vervolgens een warm pleidooi te houden voor de media-crossover strategie van SBS-Sanoma, dat wekelijks 13,1 miljoen mensen bereikt.

“Onze merken ontwikkelen zich van ‘Branding naar Bonding naar Bundeling’,” aldus De Mönnink, die wel toegaf dat het vorig jaar met veel bombarie gelanceerde S1TV min of meer is mislukt. “De bittere praktijk is dat de doelgroep YouTube ziet als het platform en dat een eigen platform niet werkt.”

Remco van Leen meldde dat vooral de merkbeleving en de programmering op SBS6 beter kan. “Als pretentieloze zender moeten we echt een herkenbaar alternatief bieden, niet alleen inhoudelijk, maar ook door de manier waarop we programmeren.” De eerste poging daartoe wordt gedaan met Naar Bed met Irene, zaterdagavond om 23.00 uur.

Ook een nieuw genre waarvan veel wordt verwacht, is De Spa, een late night soap op Net5 met Annette Barlo in de hoofdrol. Een ander vers SBS-gezicht is Dennis van der Geest, die in De Wereld Rond Met 80-Jarigen op wereldreis gaat met bejaarden. Hij zal bovendien met Kim-Lian van der Meij een Nederlandse versie van het programma Ninja Warrior presenteren.

“Apenkooien 6.0″, noemde Van der Geest deze hindernisrace; wereldwijd hebben pas 7 deelnemers het helse parcours volbracht. Rik van de Westelaken is een nieuw gezicht op Net5 (hij neemt momenteel Peking Express op) maar gaat ook voor SBS6 aan de slag en Talpa’s kennisquiz 5 Golden Rings presenteren.

Lucille Werner blaast op SBS6 de Miss Verkiezing voor dames met een handicap nieuw leven in (8 februari), Frank Visser krijgt een programma waarin hij bij mensen langs rijdt om hen juridisch advies te geven (Mr. Frank Visser rijdt visite) en Rob Geus keert terug met De Smaakpolitie.

Het slotakkoord was gisteravond in Carré aan De Toppers, die een driejarig exclusief contract tekenden bij SBS6. René Froger, Jeroen van der Boom en Gerard komen in december ook met een kerstshow in Ahoy en SBS is daar bij.

Bron: Broadcast Magazine

 

Bericht delen