Strafeis verwacht in moordzaak Peter R. de Vries
dinsdag 7 juni 2022

Strafeis verwacht in moordzaak Peter R. de Vries

Naar verwachting komt het Openbaar Ministerie dinsdag met een strafeis voor de moord op Peter R. de Vries. In Amsterdam wordt de rechtszaak tegen de twee verdachten inhoudelijk behandeld.

Dinsdagochtend worden eerst de feiten rond de moord besproken. De 22-jarige Delano G. uit Tiel was volgens het OM de schutter. De uit Polen afkomstige Kamil E. (36) zou de schutter hebben gebracht en gehaald. Ook zou hij De Vries voor de moord in de gaten hebben gehouden.

De verdachten werden drie kwartier na de moord gearresteerd op de snelweg. Ze hadden het moordwapen in de auto liggen. Het OM ziet een overvloed aan bewijs dat de twee de moord hebben uitgevoerd. Er zijn veel ooggetuigen, camerabeelden en forensische sporen.

Spreekrecht
Dinsdagmiddag komen de nabestaanden van Peter R. de Vries aan het woord. Zijn zoon Royce en dochter Kelly maken gebruik van hun spreekrecht.

Ook het requisitoir van het Openbaar Ministerie staat voor dinsdag gepland. De officieren van justitie maken dan bekend welke straf zij eisen. Het OM is ook van plan om beelden te laten zien van de verdachten, onder meer van ‘proefschieten’ met een wapen.

Lees verder bij de NOS.

Bron: NOS

Bericht delen