Dinsdag 16 januari 2018

Storms sleept Kelder voor Raad voor de Journalistiek

Journalist Pieter Storms heeft naar aanleiding van de uitzending van De Wereld Draait Door besloten om een klacht tegen Jort Kelder in te dienen bij de Raad voor de Journalistiek. “De klacht behelst het doelbewust vooraf manipuleren van de geplande discussie over journalistieke ethiek en het bewust liegen in de uitzending, met als doel het publiek op het verkeerde been te zetten,” motiveerde Storms. Dat schrijft het AD.

Volgens Storms was Kelder op de hoogte van de afspraak met de redactie van het VARA-programma dat zijn vrouw Nina Brink nadrukkelijk niet in de discussie zou worden betrokken. De journalist constateert dat Kelder zich daar ‘doelbewust’ niet aan heeft gehouden door tijdens de uitzending direct het woord tot haar te richten.

De omroep liet deze week weten dat er geen afspraken met Storms en zijn vrouw waren gemaakt en stelt dat de open brief die Storms hierover aan presentator Matthijs van Nieuwkerk stuurde, feitelijk niet klopt.

Behalve voor de gang van zaken rond de uitzending van De Wereld Draait Door, wil Storms Kelder  ook voor De Raad voor de Journalistiek slepen in verband met zijn berichtgeving in het verleden over Nina Storms. Storms: “Ik vraag de Raad een uitspraak te doen over de voortdurende laster die Jort Kelder heeft verspreid over mijn vrouw Nina met betrekking tot haar vermeende SM-gedrag, dat in 2005 in Quote werd beweerd. Jort Kelder was daar toen hoofdredacteur en verantwoordelijk voor het inmiddels gerectificeerde artikel. Kelder herhaalde onlangs in een interview de gewraakte aantijgingen.”

Bron: AD/Broadcast Magazine

Bericht delen